Kyynelpuu

Painting the tear tree
Kyynelpuun maalaus

Kyynelpuu- maalauksessa käytin neljää eri sävyistä sinistä, hopeaa, ruskeaa turkoosia ja valkoista. Maalausmenetelmänä käytin aluksi pyyhkäisytekniikkaa. Pyyhkäisyjäljessä ei ollutkaan riittävästi kontrastia, joten maalauksesta tuli yksitoikkoinen ja lattea. Niinpä maalasin yli jääneillä maaleilla puun palettiveistä apuna käyttäen.Vaikka en lisännyt uusia värejä, puu toi mielestäni maalaukseen lisää tekstuuria ja siten myös kiinnostavuutta.

Mielikuva kyynelpuusta muodostui pikku hiljaa puun rakentuessa. Sen lehdet muistuttivat enemmänkin pisaroita ja lopulta ne näyttäityivät minulle kyyneleinä. Puun juurella on paikka, missä on lupa viipyillä ja olla pidättelemättä tunteitaan. Mielessäni muodostui pieni runo:

Kyynelten teitä ei voi koskaan tietää
mihin ne pyrkivät, kulkeutuvat,
mikä merkitys kaikella lopulta on.

Kun mieli on solmussa ja 
nielaiseminen vaikeaa, 
ei surua tarvitse pidättää.
Ota murheelle aikaa Kyynelpuun luona
niin kauan kuin tarvitset itkulle paikkaa.

Mutta älä solmi keinua Kyynelpuuhun.
Kuka siihen jää keinumaan, 
jää kyyneliin iäksi.

Kyynelpuu-The tree of tears

Kyynelpuu-taulu on myyty.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *