Fantasiamainen merihevonen

Merihevonen 80x30cm

Joskus maalaussessio voi alkaa, vaikka ei olisi valmiiksi suunnitellut, mitä aikoo tehdä. Lähde vaan rohkeasti tekemään pelkästä maalaamisen ilosta! Lopputulos löytyy matkan varrelta, prosessin kautta.

Tällä kertaa otin esiin 30x80cm kokoisen 3D- kanvaasin (deepedge canvas) ja mielessäni alkoi pyöriä syvä meri. Väreiksi valitsin indigon, sinisen (phthalo blue) ja valkoisen. Vähän vettä maaleihin, niin rentouttava taustamaalaus leveällä pensselillä sai alkaa. Pitkiä ja pyöreitä vetoja ilman selkeää päämäärää.

3D- kanvaasin syvyys on 4cm
(deepedge canvas)

Maalattuani taustan valitsin intuitiivisesti keltaista, violettia ja punaista. Valutin ohuiksi sekoittamiani värejä kanvaasin keskialueelle tarkoituksenani käyttää puhallustekniikkaa (dutch pour). Abstraktissa kuviossa tavoitin merihevosen. Se toi mieleen erään miellyttävän uneni, joten päätin suunnata mielikuvaani kohti. Puhalsin maaleja pillillä, koska se on tietenkin paljon tarkempi väline kuin hiustenkuivaaja. Lisäksi korostin haluamaani muotoa pyyhkäisemällä maalia kostutetuilla talouspaperin suikaleilla (swipe technique).

Ulkomuistista maalattu merihevonen on väkisinkin fantasiamainen, mutta oikeat merihevoset sitä vasta ovatkin! Lämpimissä vesissä eläviä merihevosia on eri kokoisia ja monen värisiä. Ne voivat vaihtaakin väriään ja liikutella silmiä eri tahtiin kuten kameleontit. Merihevoset lisääntyvät poikkeuksellisella tavalla: naaras tuo munat uroksen taskuihin ja uros synnyttää poikaset (Wikipedia). Wau mitä eväkkäitä!

Merihevonen- maalaus ei ole saatavilla.

Ps. Käytä alla lueteltuja avainsanoja ja kategorioita löytääksesi haluamaasi sisältöä postauksistani. Kaikki avainsanat ja kategoriat löytyvät etusivulta, missä on myös maalausten esittelyvideo!


	

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *