Syksyinen puu

Syksyinen puu 30x40cm

Syksyisen puun kuvaamiseen liittyi mielessäni myrskyinen tuuli ja ilmassa lentelevät lehdet. Tässä työssä pääsivät oikeuksiinsa rakastamani satumaisuus ja lempivärini violetti. Tein taustan pyyhkäisytekniikalla käyttäen muovitaskun palasia. Väreinä olivat musta, sinivioletti, tummanvihreä, kulta, punainen ja pinkki.

Pyyhkäisytekniikan perusidea on, että kanvaasille levitetään maaleja joko rinnakkain tai täplinä niin, että kanvaasi peittyy kokonaan maaleista. Sitten maalia pyyhkäistään joko muovilla tai talouspaperilla ja valitulla pyyhkäisymaalilla. Tarkoitus on tuoda esiin raitaisuutta ja solumaisia muotoja, jotka saivat tässä tapauksessa tehdä ilmassa lentelevien lehtien virkaa. Pyyhkäisy oli kätevää aloittaa keskikohdasta kohti kanvaasin pitkiä reunoja, koska keskiviiva jäisi joka tapauksessa piiloon puun rungon alle.

Maalasin puun palettiveistä apuna käyttäen märälle taustalle. Värit olivat muuten samat, mutta lisäsin hieman oranssia ja lilaa. Paikoin värit sekoittuivat kullan kanssa luoden mystistä hohdetta. Jos haluaisit talvisen puumaalauksen, voisit kokeilla pyyhkäistä mustan sijaan valkoisella ja vaihtaa muut värit sinisen sävyihin.

Sanotaan, että kun ihminen maalaa tai piirtää puun, hän tulee samalla kertoneeksi jotakin olennaista itsestään. Onneksi taiteellinen paljastus on aina tulkinnanvarainen. Vain se on varmaa, että maalaamista täytyy vielä paljon harjoitella!

Mitä tarkoittaa haamupyyhkäisy? Lue lisää tästä

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *