Rohkeutta pyyhkäisytekniikalla

Rohkeus 40x60cm

Pyyhkäisytekniikka (swipe technique) on ihana kaatomaalauksen laji. Se on niin meditatiivista, että maalaaminen isolle kanvaasille voi olla erityisen palkitsevaa. Silloin ei tarvitse heti lopettaa.

Sinivihreän puolen pitsikuviota ja metallista hohtoa.

Pyyhkäisy voi tekniikkana olla maalauksen varsinainen tavoite tai sitten pilalle menneen maalauksen viimeinen pelastus. Kaatomaalaamisen yksi monista kiehtovista asioista onkin se, että voit aina siirtyä seuraavaan tekniikkaan, jos ensimmäinen yritys ei onnistu.

Kukkakuvioita sormidippaamalla.

Rohkeus– maalaus on kuitenkin tarkoituksellinen pyyhkäisy. Siinä punasävyiset maalit on kaadettu nauhoina kanvaasin toiselle puolelle ja sinivihreät toiselle. Tumma turkoosi on itsesekoitettu metalliväri. Pyyhkäisymaalina on valkoinen ja se on kaadettu kanvaasin keskikohtaan. Pyyhkäisyvälineenä käytin laminointimuovia. Punaiselle puolelle tein pyyhkäisyn jälkeen sormidippausta. Näin sain aikaan kukkamaisia kuvioita.

Rohkeutta kuvastava punainen kurkotus.

Lopputulos ei aluksi ollut ihan kuvan kaltainen. Valkoiselle alueelle jäi epämääräisia väriosioita, jotka maalasin näkymättömiin siveltimellä ja valkoisella maalilla. Jätin ainoastaan yhden punaisen osion, joka on ulkoneva muuhun punaiseen nähden.

Sinivihreällä puolella näyttäisi olevan käärmeitä.

Se kuvastaa rohkeutta kurkottaessaan sinivihreään puoleen. Siellä näytäisikin olevan käärmeitä.

Rohkeus– maalaus sopii mielestäni tähän maailmanaikaan. Miten sinä tulkitsisit maalausta?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.